Clearsite Orthoproof

On- en offline rebranding traject

Orthoproof case

Orthoproof is 14 jaar geleden als eerste in Nederland gestart met het 3D digitaliseren van gebitsafdrukken en is nu een internationale speler van toonaangevend niveau in de digitale orthodontie.

Clearsite heeft de nieuwe branding identiteit en website verzorgd die het nauwkeurig vakmanschap en hoogwaardig eindproduct van Orthoproof belichaamd.

Een branding met optimale precisie gemaakt

In nauwe samenwerking met Orthoproof hebben we doormiddel van verschillende iteraties uiteindelijk de kernwaarden van Orthoproof weten samen te vatten in een modern beeldmerk met payoff. Daaropvolgend is een huisstijl bepaald die zowel off- als online zijn mannetje staat, waarbij het onder andere heeft bijgedragen aan de nieuwe inrichting van het laboratorium.

Tevens was het aan ons de eer om het verpakkingsmateriaal voor het product Ortho Aligners® te realiseren, want het oog van de patiënt wil uiteindelijk ook wat. Vanuit een op maat gemaakte nieuwe verpakking, ontworpen door Koninklijke Moorman Karton, hebben wij een design toegepast waarbij het een cadeau is om het product te ontvangen én te gebruiken.

Typografie

Vakmanschap in een digitaal jasje

Op de website ligt de focus op de presentatie van het eindproduct en het proces waarmee de verschillende producten worden vervaardigd. Om er zeker van te zijn dat dit op alle fronten tot uiting komt, hebben wij niet alleen de regie in handen genomen voor de content en animaties, maar ook de art direction uitgevoerd voor de fotografie.

Zo is er een totaalbeeld ontstaan waarbij een orthodontist de producten in detail kan bewonderen en een digitaal ‘kijkje in de keuken’ bij het Orthoproof laboratorium kan nemen!

Spot on! In het begin duurde het even voor we het juiste gevoel te pakken hadden. Het gaat tenslotte ook om een nieuw logo, maar na een wat verdergaand gesprek kwam Clearsite met precies datgene wat we zochten. Dit is vervolgens ook vlekkeloos doorgetrokken naar de nieuwe website.

Roelant Seijger Orthoproof

CountdownDealz case

CountdownDealz

Branding en webdesign voor unieke start-up Meer lezen
Leasevergelijker case

Leasevergelijker

Nieuwe onafhankelijke vergelijkingswebsite Meer lezen