Uitdaging

De uitdaging

LeaseTrader, een van de grootste online marktplaatsen voor leaseauto's, wilde een onafhankelijke vergelijkingswebsite lanceren voor zakelijke en private autoleasecontracten. Dan heb je het over duizenden automodellen, met ruim 30.000 uitvoeringen. Ga er maar aan staan...

Gelukkig heeft Clearsite de nodige ervaring in de leasewereld. Dit project was dan ook een kolfje naar onze hand.

Leasevergelijker Homepage
Website Leasevergelijker Homepage
Oplossing

De oplossing

We ontwikkelden het complete functionele ontwerp voor de website en verzorgden het webdesign en volledig technische implementatie. LeaseTrader kon hiermee 59 leasemaatschappijen aansluiten en enorme hoeveelheden data gebruiksvriendelijk samen laten komen in één website.

De website laat de bezoeker transparant en snel zien welke leasevoorwaarden de verschillende aanbieders hanteren. Via een gebruiksvriendelijke en intuïtieve zoekfunctie vindt de bezoeker zijn weg naar de ultieme droomauto. Op basis van specificaties en voorkeuren worden het aanbod en de voorwaarden van verschillende maatschappijen overzichtelijk naast elkaar gepresenteerd.

Typografie

Roboto Slab
Typografie website Leasevergelijker
Roboto Slab Regular
Typografie website Leasevergelijker
Roboto Regular
Typografie website Leasevergelijker

Kleurgebruik

#803589#fcc500
#474645#592362#6e2d77#eca700
#8799a8#eceef1

Complexe datastromen in goede banen

Achter de gebruiksvriendelijke en snelle voorkant van leasevergelijker.nl schuilt complexe technologie. Meerdere keren per dag updatet de website grote hoeveelheden dynamische data uit allerlei bronnen en in verschillende bestandsformaten - zonder ook maar een seconde downtime of vertraging.

Omdat bij het verzamelen en aanleveren van de data veel partijen betrokken zijn, hadden we ook in de afstemming tussen leasemaatschappijen en LeaseVergelijker een adviserende rol.

Complexe datastromen in website

Automatisch zoekmachinevriendelijk

Het grote aantal aangesloten leasemaatschappijen met al hun merken, modellen en uitvoeringen heeft geleid tot een website met momenteel maar liefst 24.544 pagina’s. Natuurlijk zorgden we er voor dat die allemaal automatisch worden voorzien van zoekmachine-vriendelijke URL’s en meta data.

 • 0 merken

  Automerken
 • 0 modellen

  Modellen
 • 0 uitvoeringen

  Uitvoeringen
 • 0 contracten

  Contracten
Responsive maatwerk

Volledig responsive

Bezoekers efficiënt laten zoeken en vergelijken is dé taak van deze website. Met de bijna eindeloze keuzemogelijkheden was het de uitdaging om dat ook op mobiele devices goed te laten werken.

We ontwikkelden daarvoor een dubbele mobiel menu. Het ene menu biedt een duidelijk paginaoverzicht en het andere toont het complete aanbod van leaseauto's. Zo blijft de site ook op smartphones gebruiksvriendelijk.

We hadden een forse uitdaging: een site en een complex achterliggend platform zoals nog niet eerder in Nederland gemaakt is. We hebben deze uitdaging bij Clearsite neergelegd en zij hebben deze met verve opgepakt.

Strakke samenwerking, prettige mensen om mee samen te werken en een uitstekend resultaat van een uitstekend internetbureau!

Wilbert Philipo - Eigenaar LeaseVergelijker
www.leasevergelijker.nl

Gemaakt door

 • Wilco
  Westbroek

  Foto Wilco Westbroek
 • Remon
  Pel

  Foto Remon Pel
ACSI Freelife
8/10

ACSI Freelife

Maatwerk WordPress-website voor de campingspecialist van Europa