Clearsite Leasevergelijker

Nieuwe onafhankelijke vergelijkingswebsite

Leasevergelijker case

LeaseTrader, een van de grootste online marktplaatsen voor leaseauto's, wilde een onafhankelijke vergelijkingswebsite lanceren voor zakelijke en private autoleasecontracten. Dan heb je het over duizenden automodellen, met ruim 30.000 uitvoeringen.

We ontwikkelden het complete functionele ontwerp voor de website en verzorgden het webdesign en volledig technische implementatie. LeaseTrader kon hiermee 59 leasemaatschappijen aansluiten en enorme hoeveelheden data gebruiksvriendelijk samen laten komen in één website.

De website laat de bezoeker transparant en snel zien welke leasevoorwaarden de verschillende aanbieders hanteren. Via een gebruiksvriendelijke en intuïtieve zoekfunctie vindt de bezoeker zijn weg naar de ultieme droomauto. Op basis van specificaties en voorkeuren worden het aanbod en de voorwaarden van verschillende maatschappijen overzichtelijk naast elkaar gepresenteerd.

Typografie

Complexe datastromen in goede banen

Achter de gebruiksvriendelijke en snelle voorkant van leasevergelijker.nl schuilt complexe technologie. Meerdere keren per dag updatet de website grote hoeveelheden dynamische data uit allerlei bronnen en in verschillende bestandsformaten - zonder ook maar een seconde downtime of vertraging.

Omdat bij het verzamelen en aanleveren van de data veel partijen betrokken zijn, hadden we ook in de afstemming tussen leasemaatschappijen en LeaseVergelijker een adviserende rol.

66merken
818modellen
11.786uitvoeringen
260.398contracten

Automatisch Zoekmachinevriendelijk

Het grote aantal aangesloten leasemaatschappijen met al hun merken, modellen en uitvoeringen heeft geleid tot een website met momenteel maar liefst 24.544 pagina’s. Natuurlijk zorgden we er voor dat die allemaal automatisch worden voorzien van zoekmachine-vriendelijke URL’s en meta data.

We hadden een forse uitdaging: een site en een complex achterliggend platform zoals nog niet eerder in Nederland gemaakt is. We hebben deze uitdaging bij Clearsite neergelegd en zij hebben deze met verve opgepakt.

Strakke samenwerking, prettige mensen om mee samen te werken en een uitstekend resultaat van een uitstekend internetbureau!

Wilbert Philipo Eigenaar LeaseVergelijker

Orthoproof case

Orthoproof

On- en offline rebranding traject Meer lezen
Clang case

Clang

UI en UX redesign van het email campagne platform Meer lezen