Branded Social Images - WordPress plugin

WordPress, Open Graph Image, Social Image

Nooit meer ontbrekende of lelijke afbeeldingen bij je social shares. In een paar klikken al je Social Images (Open Graph Images) voorzien van een logo en tekst conform huisstijl. Wil je dit ook lees dan verder over onze gratis WordPress plugin die dit allemaal voor je uit handen neemt.

Waarom hebben wij deze plugin gemaakt?

Je herkent het vast wel, je wilt even dat laatste nieuwsbericht op LinkedIn, Facebook of een ander platform delen. Je pakt de URL en plakt deze in LinkedIn en wat je ziet is een lelijke of zelfs helemaal geen afbeelding bij je bericht getoond worden. Als je een beetje kritisch bent ga je die afbeelding natuurlijk aanpassen. Jij wel, het is tenslotte je eigen website. Maar een ander doet dit niet voor je, die slingert gewoon die URL Facebook op en kijkt er verder niet meer naar om.

Zoiets als dit 🙈

Voorbeeld van een share zonder social image
Voorbeeld van een social image met pixelated logo

Steeds vaker kregen wij ook de vraag van klanten om dit goed in te regelen. Bij WordPress websites wordt daar standaard de 'uitgelichte afbeelding voor gebruikt. Maar dan moet die er wel zijn. En als die er is, moet die ook wel de juiste verhoudingen hebben voor een social image (1200 x 630).

Voorbeeld van een social image met verkeerde verhouding

Dat moet toch beter kunnen

Dat moet beter kunnen dachten wij. En hoe mooi zou het zijn als je die Open Graph Image ook standaard kan voorzien van een bedrijfslogo? En nog mooier als je die afbeelding ook kan voorzien van een tekst conform je huisstijl. Ja je kunt zelfs je lettertype kiezen en uploaden!

Daar zijn we dus een plugin voor gaan bakken. Een plugin die ervoor zorgt dat dit met een paar klikken voor al je pagina's ingeregeld wordt zonder dat je er verder nog naar om moet kijken.

Je kunt de plugin hier downloaden - geheel gratis!

Voorbeeld van een social image met gebruik van onze WordPress plugin

Flexibiliteit en toch heel makkelijk in gebruik

Bij de ontwikkeling hebben we ons gericht op het feit dat het basis idee eenvoudig overeind moet blijven staan. Dus met een paar klikken alle social images van je WordPress website voorzien van een logo en extra tekst. Geen overbodige poespas!

Je kan in principe (let wel op de rechten) elk font gebruiken en daar vervolgens je eigen kleur, grootte en uitlijning voor kiezen. Zo kan je de social images helemaal conform huisstijl maken.

Om ervoor te zorgen dat je tekst op elke afbeelding goed leesbaar blijft kan je nog een kleurvlak achter je tekst plaatsen. Ook dit kan weer in elke kleur en transparantie.

Waar worden die social images gebruikt

In principe worden deze afbeeldingen gebruikt wanneer je een URL deelt op social media. Maar wij merken ook steeds vaker dat we het gemis van een goede afbeelding ook ervaren in WhatsApp groepen en op bijvoorbeeld Slack. De lijst met software die dit gebruiken bestaat op het moment o.a. uit de volgende;

• LinkedIn
  • Facebook
  • WhatsApp
  • Twitter (als er geen Twitter card aanwezig is)
  • Slack
  • Telegram

Zie ook de review van onze plugin op WPTavern

"Branded Social Images is straightforward to use. I love what the plugin team has created thus far"

🎉 Nooit meer lelijke afbeeldingen bij je Social Shares?

Maak dan gebruik van onze gratis WordPress plugin.
Download de plugin hier:
https://wordpress.org/plugins/branded-social-images/

Of bekijk deze pagina voor meer informatie over onze plugin: https://www.clearsite.nl/branded-social-images/